Allnature Fazole mungo 500 g

Fazole mungo Allnature jsou zdravou a chutnou surovinou jako příloha nebo je můžeme přidávat do různých pokrmů, rizot, polévek či karbanátků. Před vařením je vhodné je promýt a namočit alespoň na 10 až 12 hodin. Jsou výborným zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B a minerální látek, a to především hořčíku, vápníku a draslíku. Fazole mungo pochází z Indie a setkáme se s nimi především v indické a čínské kuchyni. Pokud byste si chtěli připravit ještě zdravější verzi, je vhodné je nechat naklíčit. Fazole mungo mají olivovou barvu a velice specifickou vůni.

Použití:
Fazole předem namočte na cca 2-3 hodiny. Důkladně propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte zhruba 25 minut, dokud nezměknou. Fazole mungo solte až po uvaření, předejdete tak jejich ztvrdnutí.

Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.

Složení:
Fazole mungo.

Obsah:
500 g

Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové

Výživové údaje na 100 g: 

Energetická hodnota 1315 kJ/314 kcal

Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny

1,2 g
0,3 g

Sacharidy
z toho cukry

42 g
2 g

Bílkoviny

24 g

Sůl 0,04 g