Allnature Čočka červená půlená 500 g

Červená čočka Allnature původně pochází z Turecka, dnes je ale oblíbená především v Indii, kde patří k hlavním surovinám. Před vařením se nemusí vůbec namáčet, neboť je uvařená opravdu rychle. Naopak je potřeba dávat pozor, neboť se na rozdíl od běžně používané čočky velice snadno rozvaří. Je bohatým zdrojem vitamínů, vlákniny, bílkovin i minerálních látek jako selenu, zinku, fosforu a železa. Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale připravit i na sladko se smetanou nebo jen uvařenou a vychladlou přidat do salátu.

Použití:
Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření červená čočka zežloutne. Nakonec přidejte sůl a promíchejte.

Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.

Složení:
Čočka červená půlená.

Obsah:
500 g

Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové

Výživové údaje na 100 g: 

Energetická hodnota 1545 kJ/342 kcal

Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny

0,8 g
0,1 g

Sacharidy
z toho cukry

59 g
4,1 g

Bílkoviny

23 g

Sůl 0,01 g