Allnature Čočka červená půlená BIO 500 g
Bio

Allnature Čočka červená půlená BIO 500 g

Červená čočka v BIO kvalitě původně pochází z Turecka. Dnes je však oblíbená zejména v Indii, kde patří mezi hlavní suroviny pro přípravu pokrmů. Obsahuje vitamíny, vlákninu, bílkoviny i minerální látky jako je selen, zinek, fosfor a železo. Před vařením se nemusí namáčet a je rychle hotová. Červená čočka je oblíbenou surovinou pro přípravu polévky či kaše, můžete ji ale přidat i do salátu.

Použití:
Červenou čočku přebereme, propláchneme ve vodě a nasypeme do hrnce. Čočku zalijeme vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření získá červená čočka žlutou barvu. Nakonec přidejte sůl a promíchejte. 

Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů

Složení:
Čočka červená půlená BIO. 

Obsah:
500 g 

Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota

1545 kJ/342 kcal

Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny

0,8 g
0,1 g

Sacharidy
- z toho cukry

59 g
4,1 g

Bílkoviny

23 g

Sůl

0,01 g