Allnature Jáhly 500 g

Přestože jsou často podceňovanou surovinou, měly by mít v našich jídelníčkách své místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou vhodné i pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, a tak je do svých jídelníčků mohou bez obav zařadit i celiaci a osoby s intolerancí na lepek. Zajímavé jsou ovšem především nutriční hodnoty. Jáhly, které se získávají odstraněním svrchního obalu prosa setého, jsou zdrojem železa, draslíku, hořčíku a dalších minerálních látek, vitamínů skupiny B i vlákniny. Díky tomu prospívají našemu zažívání. Jáhly jsou výborné zejména k přípravě kaší, a to jak na sladko, tak na slano. Skvělý je i jahelník a další moučníky z jáhel.

Použití:
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jahel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minút. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.

Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.

Složení:
Jáhly (loupané proso).

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.

Obsah:
500 g

Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové

Výživové údaje na 100 g: 

Energetická hodnota 1474 kJ/348 kcal

Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny

1,4 g
0,2 g

Sacharidy
z toho cukry

71 g
0,7 g

Bílkoviny

13 g

Sůl 0,02 g