Allnature Jáhly BIO 500 g
Bio

Allnature Jáhly BIO 500 g

Jáhly v BIO kvalitě by měly mít v našich jídelníčcích své stálé místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou perfektní pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, a tak je do svých jídelníčků mohou bez obav zařadit i celiaci. Zajímavé jsou ovšem především jejich nutriční hodnoty. Jáhly, které se získávají odstraněním svrchního obalu prosa setého, obsahují železo, draslík, hořčík a dalších minerální látky, vitamíny skupiny B i vlákninu. Díky tomu prospívají našemu zažívání. Jáhly jsou výborné zejména k přípravě kaší, a to jak na sladko, tak na slano. Skvělý je i jahelník a další moučníky z jáhel.

Použití:
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jáhel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minút. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.

Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.

Složení:
Jáhly (loupané proso).

Obsah:
500 g

Výrobce:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota

1474 kJ/348 kcal

Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny

1,4 g
0,2 g

Sacharidy
- z toho cukry

71 g
0,7 g

Bílkoviny

13 g

Sůl

0,02 g