Bezlepkový čokoládový dort bez cukru

Složení:
2 šálky bezlepkové mouky
1 šálek kakaového prášku
½ šálku stévie
½ lžičky mořské soli
1 ČL kypřícího prášku
1 šálek ryžového mléka
1 šálek horké vody
1 ČL vanilkového extraktu
½ šálku řepkového oleje

Postup:
Rozehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte si kulatou formu na pečení.
Ve velké míse si skombinujte mouku, kakao, stévii, mořskou sůl a kypřící prášek a dajte bokem. Pomocí mixéru si rozmixujte ryžové mléko, teplou vodu, vanilkový extrakt a řepkový olej. Prřdejte suché přísady a rozmixujte do hladké konzistence. Nalijte těsto do připravené nádoby. Pečeme po dobu 45 až 50 minut.

Nechte vychladnout po dobu 15 až 20 minut. Upečený korpus si můžete vyzdobit nebo naplnit podle seba. Například čerstvým ovocem, ovocnou omáčkou alebo raw čokoládou.


Autor: Denisa Procházková

Blog-datum30.9.2016
ReceptyDezerty
AutorDenisa Procházková
SurovinyKakaový prášek, Mořská sůl, Rýžové mléko, Stévie, Vanilkový extrakt