Bezlepkový ovocný koláč

Ingredience:
1 velký pomeranč
4 vejce
2 šálky mandlové mouky
½ lžičky soli
1 lžička jedné sody
½ šálku sušeného ovoce dle volby
1 šálek ořechů dle volby
½ šálku yacon prášku
rum

Postup:
Namočte sušené ovoce v rumu. Opláchněte pomeranč a vařte ho i s kůrou po dobu 1 a ½ hodiny. Předehřejste si troubu na 180 °C. Pomeranč nechte vychladnout a pak ho rozmixujte. Smíchejte s vejci, yaconem, mandlovou moukou, solí a jedlou sodou. Přidejte sušené ovoce a ořechy. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte 45-55 minut, dokud koláč nezhnědne.


Autor: Adriana Nagyová

Blog-datum14.2.2017
AutorAdriana Nagyová
SurovinyMandlová mouka, Yacon