Čokoládové mentolové plátky

Složení:
Čokoládová vrstva:
¼ šálku kakaového másla
¼ šálku kokosového oleje
1 ¼ šálku kakaového prášku
½ lžičky mořské soli
¼ šálku javorového sirupu

Mentolová vrstva:
1 ¾ šálku strouhaného kokosu
¼ šálku kokosového oleje
3 lžíce javorového sirupu
2-4 kapky mentolového esenciálního oleje

Postup:
Čokoládová vrstva:
Roztavte kokosový olej a kakaové máslo na mírném ohni a metličkou míchejte do hladké směsi. Polovinu této směsi rovnoměrně nalijte do formy a vložte do chladničky.

Mentolová vrstva:
Všechny složky smíchejte do hladké směsi, kterou vylijte na čokoládovou vrstvu a na mentolovou vrstvu vylijte znovu čokoládovou vrstvu. Takto hotový dezert vložte do chladničky přes noc, aby pořádně ztuhl. Před podáváním doporučujeme nechat 15 minut při pokojové teplotě, aby trochu změkl.

Autor: Adriana Nagyová

Blog-datum7.12.2016
ReceptyDezerty
AutorAdriana Nagyová
SurovinyJavorový sirup, Kakaové máslo, Kakaový prášek, Kokos strouhaný, Kokosový olej, Mořská sůl