Eukalyptový olej

Co je to eukalyptus?
Eukalyptus můžeme znát pod označením blahovičník. Původně pochází z Austrálie, ale postupně se rozšířil do zemí po celém světě. Vyznačuje se pronikavou, až by se možná dalo i říci omamnou vůní malých bílých kvítků. V první řadě se hojně pěstuje pro svůj krásný vzhled a v některých kulturách je dokonce považován za nejkrásnější strom na světě. V našich klimatických podmínkách je ale bohužel málo k vidění. Nejčastěji se k nám dostane v podobě eukalyptového esenciálního oleje získaného hlavně z listů rostliny. Má významné protizánětlivé, tonizační a antiseptické účinky. Vonný olej má své významné zastoupení v aromaterapii, kosmetickém průmyslu a samozřejmě v parfumerii.

S čím nám pomůže eukalyptový olej?
- Ucpaný nos, rýma nebo chřipka – přidejte několik kapek eukalyptového oleje do horké vody a vdechujte výpary
- Kašel – rozetřete si olej po hrudi a hrdle
- Bolest svalů a kloubů – aplikujte několik kapek teplého esenciálního oleje a vmasírujte
- Dezinfekce – můžete jím vyčistit povrchové rány a zmírnit zarudlou pokožku.
- Ústní voda – přidejte několik kapek do vody a propláchněte ústa

Autor: Tereza Župová

Chovatelské potřebyPsi
AutorTereza Župová
Blog-datum21.12.2016
ČlánkyKrása, Zdraví