Kakaovo-čokoládové muffiny

Složení na 12 muffinu:
150 g rýžové mouky
90 g třtinového cukru
špetka prdopeče
3 lžíce kakaa
1 tabulka 70 (a více) %  čokolády
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
100 ml rostlinného mléka (rýžové, mandlové)
1 vyšlehaný bílek do sněhu

Postup:
Smícháme nejprve suché ingredience v jedné misce (mouka, cukr, kakao, prdopeč), mokré ingredience v druhé misce (rozehřátý kokosový olej, mléko), spojíme dohromady, poté opatrně ke směsi vmícháme vyšlehaný sníh a nakonec na drobno nakrájenou čokoládu, pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Vrch ozdobíme kousky kokosu a trochou chia semínek.

 

Autor: Blogerka Jíme zdravě

 

 

Blog-datum21.12.2016
AutorBlogerka Jíme zdravě
SurovinyČokoláda, Kakaový prášek, Kokosový olej, Rýžové mléko, Třtinový cukr