Kapustové quinoa karbanátky

Ingredience:
140 g quinoi
500 g horkého zeleninového vývaru
100 g kapusty, stonky odstranit, listy hrubě nasekat
3 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, jemně nasekaná
2 stroužky česneku, drcené
75 g čerstvé bílé strouhanky
2 střední vejce
50 g sušených rajčat, nahrubo nasekaných
100 g kozího sýru
zelený salát, který má sloužit dobrovolně ( k servírování)

Na pesto:

1/2 malý balíček bazalky, jen listy
1/2 malý balíček petržele, jen listy
2 stroužky česneku, drcené
50 g piniových oříšků, opečených
50 g parmazánu, strouhaného
150 g olivového oleje
šťáva z 1 citronu

Metoda:
Dejte quinou do hrnce s horkým vývarem. Povařte po dobu 18-20 minut na mírném ohni, dokud zrna nenabobnají. Dejte z horké  plotýnky a nechte vychladnout. Mezitím  přineste velký hrnec vody k varu. Přidejte kapustu a dusíme po dobu 6-8 minut, dokud to nebude měkké.Vypusťte přebytečnou vodu  a dejte stranou.

Dejte 1 lžíci olivového oleje na malou pánev  na střední teplotu. Přidejte cibuli a vařte 2-3 minuty. Jen do světlé barvy. Přidejte česnek a

vaříme o 1 minutu víc. Dejte vařenou quinou do misky- přidejte kapustu, cibuli, česnek,  strouhanku, vejce a rajčata.Míchejte a pak dejte stranou. Chcete-li pesto, dejte bazalku, petržel, česnek,  piniové oříšky a parmazán a dejte do malého  kuchyňského robotu. Pomalu nalívejte olej, dokud nebudete mít husté pesto. Vymačkejte citronovou  šťávu a poté dejte stranou. Zlehka zahřejte 2 lžíce olivového oleje v mělké pánvi. Pomocí rukou, tvoříme z quinoa směsi  8 kulatých placiček. Přidat na pánev a smažit na  4-5 minut z každé strany do křupava a do zlatova.

Rozehřejte gril na vysokou teplotu a dejte plátek kozího sýra na horní část každé placičky. Podáváme nejlépe každou placičku s velkou lžičkou  pesta a podáváme s čerstvými zelenými listy.

Autor: Denisa Procházková

Blog-datum2.11.2016
ReceptyHlavní chod, Ostatní
AutorDenisa Procházková
SurovinyOlivový olej, Piniové oříšky, Quinoa