Kokosová rýža

Ingredience:
3 najemno nasekané cibule
1 PL slunečnicového oleje
1 lžička másla
1 kg sáček rýže basmati
1 x 400 ml plechovky kokosového mléka

Postup:
Na velké pánvi nebo v kastróle s víkem nechte lehce změknout na oleji a másle cibuluľu. Když je cibule opravdu měkká, přidejte rýži a vařte za stálého míchání, po dobu několika minut. Přidejte kokosové mléko a dvě plechovky vody. Přiveďte k mírnému varu, za stálého míchání a poté zakryjte. Snižte teplotu a vařte po dobu 10-15 minut. Pravidelně rýži promíchávejte, aby se nepřipálila. Rýže by měla být zcela uvařená, ale ještě trochu křupavá. Rýži přesypte do velké mísy, která se vejde do mikrovlnné trouby a zakryjte fólií, aby došla.

Autor: Denisa Procházková

Blog-datum8.12.2016
AutorDenisa Procházková
SurovinyKokosové mléko