Kokosovo-čokoládová zmrzlina

Ingredience:

Sušenky:
2 PL pražených kešu
½ šálku vegan másla nebo kokosového oleje
¾ šálku hnědého cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek hl. mouky
špetka soli
¾ šálku mini čokoládových lupínků

Kokosovo-čokoládová zmrzlina:
½ šálku třtinového cukru nebo krystalového cukru
2 plechovky kokosového mléka (chlazené)
¾ šálku kakaového prášku
1 vanilkový lusk (semena odstranit)
špetka soli

Postup:
Sušenky
- kešu rozmixujeme po dobu cca 2 minut, dokud se nám nevytvoří jemný prášek. Přidejte máslo (nebo kokosový olej), hnědý cukr a vanilku a mixujte další 1 minutu, aby bylo hladké a krémové těsto. Přidejte mouku a sůl. V případě, že za vám bude zdát suchá přidejte PL vody nebo mléka. Nakonec vmíchejte čokoládové lupínky.

Zmrzlina - ve vysokorýchlostvnom robotu si utřeme nejdříve cukr, abyste z toho měli prášek. Přidejte kokosové mléko, kakaový prášek, vanilku a sůl s zpracujte jednu minutu do hladka. Směs se nalije do 2-4 litrové mrazicí mísy (výrobník zmrzliny) a necháme v procesu 20 až 25 minut. Během posledních pěti minut procesu přidejte sušenky. Můžete to podávat ihned a zbývající zmrzlinu nechte zmrazit.


Autor: Adriana Nagyová

Blog-datum23.3.2016
ReceptyDezerty
AutorAdriana Nagyová
SurovinyKešu, Kokosový olej, Vanilkový extrakt