Kde koupit
Naše produkty zakoupíte ve zdravých výživách, e-shopech se zdravou výživou, vybraných on-line i kamenných lékárnách, v drogeriích Teta a síti Electro World.
Složení:
1,3 kg kuřecího masa (z volného výběhu)
1 pórek, jen bílá část, nakrájená
3 řapíkaté celery, nahrubo nasekané
10 černých pepřů
4 stroužky česneku, oloupané
hrst čerstvé kontinentální petržele ( stonky)
100 g (½ šálku) quinoi, vypláchnout, okapat
1 velká mrkev, oloupaná, nadrobno nakrájená
1 velká cuketa, ořezaná, nadrobno nakrájená
75 g baby špenátu (listy)
Harissa, na servírování, (volitelně)
Postup:
Opláchněte kuře a umístěte do velkého kastrolu s pórkem, celerem, pepřem, česnekem a petrželkou. Nalijte studenou vodu a přiklopte pokličkou. Pomalu přiveďte k varu na mírném ohni. Až bude tuk na povrchu, tak snižte teplotu na nízkou a nepřikrývejte pokličkou. Povařte po dobu 1 hodiny a pak vyjměte kuře. Dejte stranou a nechte mírně vychladnout. Povařit zbytek po dobu dalších 15 minut, aby se rozvíjely chutě. Vše z polévky přeceďte. Oberte maso z prsou a stehen a dejte stranou. Hotový vývar přiveďte k varu a přidejte quinou. Duste 15 minut do měkka. Přidejte mrkev, cuketu a nakrájené kuře. Povařte po dobu 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Přidejte špenát a přimíchejte malé harissa, pokud používáte.
Autor: Denisa Procházková
Autor | Patricie Pátková |
Blog-datum | 29.11.2016 |
Suroviny | Quinoa |
Recepty | Ostatní, Polévka |
Naše produkty zakoupíte ve zdravých výživách, e-shopech se zdravou výživou, vybraných on-line i kamenných lékárnách, v drogeriích Teta a síti Electro World.
Máte zdravou výživu, e-shop, lékárnu či cokoliv jiného a chtěli byste prodávat naše produkty?
Užitečné odkazy
Spojte se s námi