Kuřecí quinoa polévka

Složení:
1,3 kg kuřecího masa (z volného výběhu)
1 pórek, jen bílá část, nakrájená
3 řapíkaté celery, nahrubo nasekané
10 černých pepřů
4 stroužky česneku, oloupané
hrst čerstvé kontinentální petržele ( stonky)
100 g (½ šálku) quinoi, vypláchnout, okapat
1 velká mrkev, oloupaná, nadrobno nakrájená
1 velká cuketa, ořezaná, nadrobno nakrájená
75 g baby špenátu (listy)
Harissa, na servírování, (volitelně)

Postup:
Opláchněte kuře a umístěte do velkého kastrolu s pórkem, celerem, pepřem, česnekem a petrželkou. Nalijte studenou vodu a přiklopte pokličkou. Pomalu přiveďte k varu na mírném ohni. Až bude tuk na povrchu, tak snižte teplotu na nízkou a nepřikrývejte pokličkou. Povařte po dobu 1 hodiny a pak vyjměte kuře. Dejte stranou a nechte mírně vychladnout. Povařit zbytek po dobu dalších 15 minut, aby se rozvíjely chutě. Vše z polévky přeceďte. Oberte maso z prsou a stehen a dejte stranou. Hotový vývar přiveďte k varu a přidejte quinou. Duste 15 minut do měkka. Přidejte mrkev, cuketu a nakrájené kuře. Povařte po dobu 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Přidejte špenát a přimíchejte malé harissa, pokud používáte.

Autor: Denisa Procházková

Blog-datum29.11.2016
ReceptyOstatní, Polévka
AutorPatricie Pátková
SurovinyQuinoa