Kuřecí quinoa řízečky se sušeným rajčatovým pestem

Složení:
12 kuřecích řízečků
1 ¼ šálku (125 g) quinoa vloček
½ šálku (40 g) parmazánu, strouhaného
2 lžíce pažitky, nasekané
2 lžíce čerstvé petrželové natě, nasekané
1 lžička citronové kůry, jemně nastrouhané
¼ šálku (35g), rýžové mouky
2 vejce
½ šálku (60 ml) mléka
olivový olej nebo kokosový olej
rajče a citron jako ozdoba

Sušené rajčatové pesto:

250 g cherry rajčátek
1 šálek (150g) sušených rajčat v oleji, nechat odkapat
1 trs bazalky( listy - čerstvé)
¼ šálku (60 ml) extra panenského olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce rajského protlaku
šťáva z 1 limetky
1 lžíce javorového sirupu

Postup:
U sušeného rajčatového pesta smíchejte všechny ingredience v kuchyňském robotu do hladka. Umístěte kuře mezi 2 kusy pečícího papíru a použijte váleček a mírně narovnejte. Umístěte quinoa vločky, parmezán, bylinky a citronovou kůru v kuchyňském robotu a smíchejte. Pak přeneste do misky. Umístěte rýžovou mouku v samostatné misce. Umístěte vejce a mléko v samostatné misce a smícháme. Rozpálíme olej (cca 2 cm) na pánvi na mírném ohni. Po určitých kouskách obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance a smažit 2-3 minuty z každé strany dozlatova. Nechte vysušit na papírovém ubrousku. Podávejte kuře s pestem, rajčetem, listy a měsíčky citronu.

Autor: Patricie Pátková

Blog-datum11.11.2016
ReceptyHlavní chod, Ostatní
AutorPatricie Pátková
SurovinyJavorový sirup, Kokosový nektar, Olivový olej, Quinoa