Kde koupit
Naše produkty zakoupíte ve zdravých výživách, e-shopech se zdravou výživou, vybraných on-line i kamenných lékárnách, v drogeriích Teta a síti Electro World.
Složení:
12 kuřecích řízečků
1 ¼ šálku (125 g) quinoa vloček
½ šálku (40 g) parmazánu, strouhaného
2 lžíce pažitky, nasekané
2 lžíce čerstvé petrželové natě, nasekané
1 lžička citronové kůry, jemně nastrouhané
¼ šálku (35g), rýžové mouky
2 vejce
½ šálku (60 ml) mléka
olivový olej nebo kokosový olej
rajče a citron jako ozdoba
250 g cherry rajčátek
1 šálek (150g) sušených rajčat v oleji, nechat odkapat
1 trs bazalky( listy - čerstvé)
¼ šálku (60 ml) extra panenského olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce rajského protlaku
šťáva z 1 limetky
1 lžíce javorového sirupu
Postup:
U sušeného rajčatového pesta smíchejte všechny ingredience v kuchyňském robotu do hladka. Umístěte kuře mezi 2 kusy pečícího papíru a použijte váleček a mírně narovnejte. Umístěte quinoa vločky, parmezán, bylinky a citronovou kůru v kuchyňském robotu a smíchejte. Pak přeneste do misky. Umístěte rýžovou mouku v samostatné misce. Umístěte vejce a mléko v samostatné misce a smícháme. Rozpálíme olej (cca 2 cm) na pánvi na mírném ohni. Po určitých kouskách obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance a smažit 2-3 minuty z každé strany dozlatova. Nechte vysušit na papírovém ubrousku. Podávejte kuře s pestem, rajčetem, listy a měsíčky citronu.
Autor: Patricie Pátková
Autor | Patricie Pátková |
Blog-datum | 11.11.2016 |
Suroviny | Javorový sirup, Kokosový nektar, Olivový olej, Quinoa |
Recepty | Hlavní chod, Ostatní |