Mrkvová polévka s quinoou a ricottou

Složení:
500 g mrkve
1 červená cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
65 g quinoa
65 g ricotta
700 ml zeleninového vývaru
paprika sladká
sůl, pepř

Postup:
1. Cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Ve větším hrnci si na mírném ohni usmažíme cibulku a česnek. Přidáme mrkev, koření a mícháme 4 až 5 minut do měkka. Zalijeme vývarem, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vše dobře rozmixujeme.
2. Quinou si uvaříme podle návodu na obalu.
3. Pyré a quinoou smícháme dohromady. Naservírujeme na talíře a podáváme s ricottou a navrch posypeme červenou paprikou.


Autor: Patricie Pátková

Blog-datum22.7.2016
ReceptyPolévka
AutorPatricie Pátková
SurovinyOlivový olej, Quinoa