Ořechový dort s čokoládovou omáčkou

Složení:
Na dort:
1 šálek vlašských ořechů
½ šálku celozrnné špaldové mouky
½ šálku kokosového cukru nebo 3 lžíce javorového sirupu
1 lžíce kokosového sirupu
1 ½ banánu, kaše
1 lžíce lněného semínka
½ šálku mandlového mléka
½ lžičky vanilkového extraktu
½ lžičky skořice
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
2 lžíce vody (mandlového mléka) podle potřeby
⅓ šálku celé jádra vlašských ořechů

Čokoládová poleva:

3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaového prášku
1 lžíce javorového sirupu

Postup:
Všechny ingredience na čokoládovou polevu smíchejte dohromady. Předehřejte troubu na 220 ° C a kulatou formu si vypodložte pečícím papírem. Rozmixujte 1 šálek vlašských ořechů. V míse smíchejte všechny suché přísady. Rozemleté ​​vlašské ořechy, prášek do pečiva, mořskou sůl, skořici, špaldovou mouku, vanilku a kokosový cukr. V jiné misce rozmačkejte banán vidličkou. Přidejte mandlové mléko, lněné semínko a kokosový olej.
Nyní spolu smíchejte suchou směs s vláčnou dohromady. Přidejte pár celých vlašských ořechů a nalijte těsto do formy. Pečte 60 minut na 200 ° C Dort zdobíme a podáváme s celými ořechy a čokoládovou polevou.

 

Autor: Adriana Nagyová

Blog-datum3.11.2016
ReceptyDezerty
AutorAdriana Nagyová
SurovinyJavorový sirup, Kakaový prášek, Kokosový cukr, Kokosový olej, Kokosový sirup, Lněné semínko, Mandlové mléko, Vanilkový extrakt, Vlašské ořechy