Quinoa dýňové rizoto

Složení:
9 šálků vody
5 šálků nakrájené dýně
2 větvičky rozmarýnu
⅓ lžičky muškátového oříšku
2 lžičky vanilkového extraktu
⅛ lžičky mletého hřebíčku
2 lžičky mořské soli
¼ lžičky skořice
1 lžička kokosového oleje
1/4 šálku nakrájené šalotky
2 stroužky česneku
1 šálek quinoa
1 šálek suchého bílého vína
3 čajové lžičky javorového sirupu
¼ šálku nastrouhaného parmazánu
¼ šálku kedlubny

Postup:
Ve velkém hrnci si uvařte ve vodě nakrájenou dýni, rozmarýn, muškátový oříšek, vanilku, hřebíček, 1 lžičku mořské soli a skořice.
Na pánvi si rozehřejte kokosový olej a přidejte šalotku, česnek a 1 lžíci soli a smažíme cca 2 minuty.
Přidejte quinou s bílým vínem a vařte dokud zůstane nevypařená jen ¼ vína.
Přidejte dýni a pomalu vařte na mírném ohni 15 minut, dokud nebude zcela uvařená quinoa.
Přidejte javorový sirup a vařte další 2 minuty.
Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

 

Autor: Denisa Procházková

Blog-datum14.10.2016
ReceptyHlavní chod
AutorDenisa Procházková
SurovinyJavorový sirup, Kokosový olej, Quinoa