Quinoa s shiitake a hráškem

Složení:
1 hrnek quinoi
1 lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku
4 houby shiitake
hrášek
1 pórek
1 lžíce sójové omáčky
sůl a pepř

Postup:
Uvařte quinou ve vodě na vysokou teplotu cca 20 minut. Dejte pryč z plotýnky a nechte odstát ještě 5 minut. Mezitím si na pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte česnek. Houby nakrájejte na plátky (pouze kloboučky) a přidejte do oleje s česnekem, dokud houby nezměknou. Přidejte hrášek, ¼ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte za stálého míchání asi 3 minuty. Zkombinujte quinou, houbovou směs, sójovou omáčku, jarní cibulku nakrájenou na drobné kousky a zbývající 2 lžíce sezamového oleje. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Autor: Kristýna Slámová

Blog-datum5.12.2016
ReceptyOstatní
AutorKristýna Slámová
SurovinyQuinoa, Sezamový olej