Quinoa salát

Složení:
100 g quinoi
75 g nasekané petrželky
300 g rajčat (nakrájené na kostičky)
100 g okurek (nakrájené na kostičky)

Zálivka:
1 PL olivového oleje
2 PL balsamica
šťáva a kůra z ½ citrónu
kapka vanilkového extraktu
1 lžičku rýžového nebo agáveho sirupu
špetka růžové himálajské soli
½ stroužku česneku
50 g salátu (dle vlastní volby)

Postup:
Quinou uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Ingredience na zálivku rozšlehejte do hladka a smíchejte spolu s quinoou. Podávejte na listy salátu.

Dip: Všechny ingredience rozmixujte do hladka.

Autor: Denisa Procházková

Blog-datum10.1.2016
ReceptyHlavní chod, Ostatní, Salát
AutorDenisa Procházková
SurovinyAgávový sirup, Himalájská sůl, Olivový olej, Quinoa, Vanilkový extrakt