Chyba při zobrazování komponenty 'BreadcrumbNavigation'

Vaření bez cukru se Stévií sladkou

Vařit se Stévií je trošku alchymie, protože tato rostlina je opravdu velmi sladká. Není však důvod se obávat, pokud použijete přesné množství sladidla v receptu, tak se vám pokrm povede a ještě uděláte něco pro své zdraví. Stévie sladká je přírodní náhražka cukru bez vedlejších účinků a bez kalorií. Je to ideální sladidlo pro diabetiky, pro ty kdo chtějí zhubnout, udělat něco pro své zdraví a vyzkoušet něco nového.

Citrónová limonáda
Suroviny:
2 šálky citrónové šťávy
2 lžičky kapek Stévie
8 šálků vody
led a citrón na ozdobu

Postup:
Suroviny dejte do džbánu, oslaďte Stévií a dobře promíchejte. Přidejte led a ozdobte plátkem

citrónu.

Poleva na zdobení perníčků
Suroviny:
2 větší vaječné bílky
1 lžička sladidla Stévie Desen
¼ šálku vody
lžička citrónové šťávy
pro tužší konzistenci můžete přidat lžičku kukuřičného sirupu

Postup:
Ušlehejte vaječné bílky, postupně přidávejte horkou vodu a ostatní suroviny. Polevu míchejte dokud nezhoustne.


Stévie cheesecake
Suroviny:
2 šálky celozrnných sušenek bez cukru
6 lžic másla
15 kapek Stévie extraktu
450 g tvarohu nebo mascarpone
1 vejce
1 lžička Stévie

Postup:
Sušenky rozdrťte, přidejte změklé máslo a Stévii sladkou. Směs natlačte do dortové nádoby. Pečte v troubě při 180 °C asi 8 minut, potom nechte vychladnout. Tvaroh, vejce a lžičku přírodního sladidla míchejte v misce dokud nevznikne jemná hmota. Vše naneste na korpus a pečte dalších 30 minut. Cheesecake můžete ozdobit různým ovocem dle chuti.


Brownies
Suroviny:
2 lžičky Stévie sladké
2 šálky hladké mouky
¾ šálku kakaového prášku
½ lžičky soli
1 prášek do pečiva
1 šálek másla
4 vejce
2 lžičky vanilkového cukru
1 šálek kousků čokolády
1 šálek ořechů

Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Do misky dejte Stévii cukr spolu s moukou, kakaem, pečícím práškem a solí. Rozpusťte máslo a smíchejte ho s vanilkovým cukrem a vejci. Směs přidejte k mouce a ostatním surovinám a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte kousky čokolády a ořechy. Těsto dejte na menší plech a pečte asi 35 minut.


Autor: Michaela Hynková

AutorMichaela Hynková
Blog-datum12.11.2015
SurovinyČokoláda, Kakaový prášek, Stévie
ReceptyDezerty, Osatní